Een Travellerspoint blog

Thermale schoonheid met een geur van rotte eieren

sunny 18 °C

De Nakedbus stond weer voor Ger, Ud en mij klaar. We reden up north naar Whangarei. Whangarei bood ons verschillende watervallen en rivieren die mij aan de binnenkant van mijn oogjes even terug bracht naar het verhaal van Adam & Eva. Wij waagden een gokje om zo dicht mogelijk bij de waterval te komen. Dit resulteerde wel in halve spagaten en modderstrepen. Tijdens de trail werden we overmeesterd door de immens grote Kauri bomen. Het moment was helaas daar om mijn poncho uit de tas te halen. Door de jungle, misschien zonder gorilla’s, maar wel met subtropische planten die je je herinnert van Junglebook, waanden wij ons zelf naar de top. De scéne was veranderd in een rain forest. Druipend bracht de top ons een mistige kijk op Whangarei. Rollend naar beneden hunkerde en eindigde we naar een bosbessen muffin bij de open haard.
Op de volgende zonnige zondag heb ik mijn dag gluten vrij door gebracht. De Gluten Allergy Food Show opende weer een nieuwe food wereld. Ik genoot van alle ‘vretende’ huismoeders die natuurlijk ook moesten proeven voor hun allergische kind. Het was top. Met een volle maag kon ik nog net One Tree Hill beklimmen om vervolgens naar beneden te rollen en me klaar te stomen voor een nieuwe stage week. Een week gaat snel voorbij. Dus afgelopen weekend was het weer tijd voor een busritje met Nakedbus naar down south Rotorua. Deze stad is mooi om zijn thermale activiteit van vulkanische oorsprong, maar daarom helaas ook een plek waar ik mijn neus graag niet ophaal voor de stank naar rotte eieren en zwaveldioxide. Met een shuttle vlogen wij langs alle thermale natuurlijke schoonheden van Rotorua. Deze vlucht omvatte natuurlijke modder meren, geisjers en kraters. Uit ieder gaatje of putje van de stad komt hete stoom van 100 °C. De middag bood ons een wandeling langs Rotorua lake. Ik kan het niet origineler meer bedenken, maar ook dit was ‘beautiful’. Het drinken van een wijntje vol gezelligheid samen met mensen van het hostel was het begin van een top avond! We hebben gedanst en gefeest. Het was daarom zeer verademend om uit te kateren in één van de tien beste spa’s van de wereld. Ik zakte weg in hot pools van 42 °C. Het uitzicht op lake Rotorua was de kers op de taart.

IMG_5455

IMG_5455

Geplaatst door Lorraine93 15:47 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Ben ik de enige die geen flauw idee heeft wat ie zich voor moet stellen bij een nakedbus?

door Mattthijs

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen