Een Travellerspoint blog

Over de helft

rain 13 °C

Nog acht weken voordat ik mijn vlucht weer terug pak naar het land van bitterballen, Calvé en appelflappen (waar ik toch wel naar begin te begeren). De afgelopen tijd heb ik het, op mijn manier, iets rustiger aan gedaan. Dit om energie en geld te besparen. Een regenjas is duur. Terwijl jullie genieten van zoetsappige aardbeien en druipende watermeloenen, voorzie ik mijzelf van winterse mandarijnen en sappige kiwi's. Over drie-en-een-halve week begin ik mijn expeditie naar het Zuid Eiland, waar de ergste sneeuwstormen van de afgelopen twintig jaar me hartverwarmend zullen ontvangen. Voordat dit gaat geschieden staat er voor aankomende woensdag eerst nog een vliegtuig klaar naar Melbourne in Australië. Dit stagebezoekje zal mijn horizon nog verder verbreden. Het project begint tot zijn einde te komen. Het kantoor staat vol beschimmelde groenten. Flavorjen was er van overtuigd dat het product Nixall de houdbaarheid verlengd. Helaas laten mijn 'unhappy' groenten een ander resultaat zien.

Op het puntje van mijn stoel heb mijzelf laten overweldigen door de Haka (google) van de All blacks. Na deze rugby game heeft mijn kennis over de cultuur van Nieuw Zeeland zich weer uitgebreid. Een ouderwetse Zuid Amerikaanse dansavond is me afgelopen weekend ook weer tegemoet gekomen. Samen met India, Columbia tot aan Japan en verder hebben we genoten van een avond met drank, muziek en gedans. De volgende dag ben ik gaan uitwaaien op het strand met Kara; mijn huisgenootje. Afgelopen zondag ben ik met mijn multiculturele vrienden naar het Auckland museum geweest. Mensen komen en gaan. Met een 'see ya later' heb ik afscheid genomen van mijn goede vrienden Seba, Fernando en Mati. Na twaalf weken hier in het land van de Maori's en Kiwi's geleefd te hebben, heb ik een goed beeld gekregen van de Aziaten. Kort gezegd, ze houden van: Hello Kitty, plateauzolen, take-aways, gepimpte telefoons, foute sokken en panty's en staan graag met een peace teken op iedere foto.

Tot de volgende keer.

Geplaatst door Lorraine93 14:15 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Wat leuk dat je mijn tweede thuis, Melbourne, aandoet. Je zult het geweldig vinden.

Bezoek ook St Kilda waarbij je op de pier heerlijk kunt eten! Of bezoek de Queen Victoria Market, waar lokale producten en gerechten voor je liggen te wachten.
Of breng een bezoek aan de Eureka Tower waar je een spetterend uitzicht hebt over de stad en als je daar dan toch bent dan zit daaronder het "Belgium Beer Café", absoluut de moeite waard!
De botanical gardens zijn leuk, maar niet zo fantastisch als in Sydney! Er zijn natuurlijk nog tal van andere leuke activiteiten te beleven in Melbun! Veel plezier daar!

En ga je op het zuidereiland een gletsjer beklimmen, skydiven, bungyjumpen of andere leuke activiteiten? Als je in Queenstown hulp nodig hebt, laat het me dan weten, dan kan ik een maat van me voor je bellen.

Groeten,
Maurits

door Maurits

Lorraine,
Leuk om weer iets van je travelervaringen te lezen. Wat schrijf jij mooi en boeiend.!!!
Fijn dat je het zo naar je zin hebt. Dit maakt een gemiddelde student niet mee tijdens zijn stageperiodes.
Geniet van het vervolg.
Groet,
Chrisje

door Chrisje

lorraine de tijd schiet al weer op
ik zal blij zijn als ik jouw weer ziet
ik denk dat jij veel geleerd en gezien hebt
heel veel groetjes van oma daaaag

door til scheepers

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Inloggen